Home – Openbaar groenHete lucht – Ripagreen®

Ripagreen®

De Ripagreen® is met haar lage gewicht, verstelbare handgreep en geïntegreerde ontsteking, een handzame onkruidschroeier die bij uitstek geschikt is voor het schroeier rondom en onder obstakels en het beheersen van onkruid in openbare ruimte, bij grotere oppervlaktes en moeilijk bereikbare plekken. Met name op plekken waar een verhoogde kans op brandgevaar aanwezig is, komt de Ripagreen® goed tot zijn recht.

Een behandeling met de Ripagreen® doodt veel op de grond liggende zaden, waardoor een belangrijke bijdrage aan het verlagen van de vegetatiedruk wordt geleverd.

De thermische lans

Uniek aan de Ripagreen® is het onkruidverbrandingsprincipe en de gas lucht verhouding. Door een korte, krachtige vlam te combineren met voortgestuwde lucht ontstaat een constante hete lucht stroom waardoor de vegetatie volledig verwelkt in warmte. Deze hete lucht stroom bestaat voor 94% uit omgevingslucht en voor maar 6% uit brandstof.

De verdraaibare branderkop en instelbare drukregelaar zorgen ervoor dat de schroeier eenvoudig af te stemmen is op de werksituatie en de vegetatie. Wanneer de druk wegvalt stopt, door het slangbreukventiel, de toevoer van het gas. Zo kan er altijd veilig worden gewerkt.

De verdraaibare branderkop en instelbare drukregelaar zorgen ervoor dat de schroeier eenvoudig af te stemmen is op de werksituatie
De Ripagreen® is ontwikkeld voor optimaal gebruiksgemak.

Gebruiksgemak

De Ripagreen® beschikt over een geïntegreerde automatische ontsteking in de handgreep, die in één vloeiende beweging de gasfles opent en de ontsteking bedient.

De tweede handgreep die in hoogte verstelbaar is, zorgt voor een comfortabele bediening van de schroeier. Optioneel is, afhankelijk van het model, de branderbuis te verlengen met een opzetstuk van 300 mm voor optimaal werkcomfort.

Specificaties

Gassoort Propaan, biopropaan en LPG
Gasvoorziening Dampafname gasfles
Vermogen 45 – 76 kW
Gasverbruik 2,9 – 5,9 kg/uur
Ontsteking Bougie vonkontsteking
Werkbreedte 250 – 300 mm
Afmetingen 1580 x 1350 mm
Gewicht 3,6 kg (exclusief gasvoorziening)
Capaciteit per uur 600 m2 bij 2 km/uur
Isolatie N.v.t.
Beveiliging Mechanische aan/uit bediening

Specificaties

Gassoort Propaan, biopropaan en LPG
Gasvoorziening Dampafname gasfles
Vermogen 45 – 76 kW
Gasverbruik 2,9 – 5,9 kg/uur
Ontsteking Bougie vonkontsteking
Werkbreedte 250 – 300 mm
Afmetingen 1580 x 1350 mm
Gewicht 3,6 kg (exclusief gasvoorziening)
Capaciteit per uur 600 m2 bij 2 km/uur
Isolatie N.v.t.
Beveiliging Mechanische aan/uit bediening

EASY Kit

De EASY Kit is een combinatie van de Ripagreen® en een ergonomische trolley geschikt voor een gasfles van 13 kg (bio)propaan.

De Ripagreen® is ook te bevestigen op de trolley. Met een werkbreedte van 400 mm wordt een groter oppervlakte zo comfortabel een geschroeid. De verschillende mogelijkheden zorgen voor optimaal werkcomfort en  aanpassingsvermogen ongeacht de situatie. (Het EASY Kit model is ook te combineren met de MOBILITY Kit.)

De Ripagreen® EASY Kit en MOBILITY Kit.

MOBILITY Kit

De MOBILITY Kit is een combinatie van een korte Ripagreen® en een innovatief ergonomische rugzak. Deze rugzak is geschikt voor alle soorten klein formaat (bio)propaan gasflessen van 5-6 kg.

De kracht van de lichtgewicht Ripagreen® wordt gecombineerd met een zeer mobiel systeem, waardoor snel en veilig wordt gewerkt.

Meer weten over de Ripagreen®?

Heb je vragen of ben je enthousiast geworden en benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op met Menno, één van onze accountmanagers. Hij helpt je verder en kijkt samen met jou naar de mogelijkheden.

 

Menno Looman

m.looman@hoaf.nl  |  +31 541 530 400

Neem contact op met Menno

Menno Looman staat voor je klaar.