Home – Toepassingen – Aardappel loofdoding

Aardappel loofdoding

De aardappelziekte Phytophthora is een probleem voor alle aardappeltelers. Tijdige aardappel loofdoding is één van de oplossingen om Phytophthora te bestrijden, het stopt de groei van de aardappel en verkurkt de schil waardoor deze minder snel beschadigd. Daarnaast wordt het oogsten makkelijker doordat de stolonen los laten van de knol en gewasresten minder opstropen tijdens het rooien.

Met onze thermische oplossingen, ook goed inzetbaar met mechanische loof verwijderaars, wordt aardappelloof gedood. De hitte van de branders doden de Phytophthora sporen en luizen, waardoor de plaagdruk verlaagd wordt. 

Loofbranden

Onze volveldbranders, verkrijgbaar in diverse werkbreedtes van 1500 tot 9000 mm, zijn uitstekend inzetbaar voor het loofbranden. Bij een goede loofdoding zal het blad, direct na het afbranden, afsterven en een donkerder groene verkleuring laten zien.

Meer weten over aardappel loofdoding?

Heb je vragen of ben je enthousiast geworden en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op en wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Neem contact met ons op

HOAF Infrared Technology, wij staan voor je klaar!